گل آنتوریوم

 

گل آنتوریوم با گلهایی رنگارنگ و بادوام و ظاهری شیک و مدرن میباشد. جذابیت این گیاه باعث شده، در بسیاری از دکوراسیونها به کار رفته و فضایی دلنشین و دیدنی را برای افراد گوناگون خلق کند. گل آنتوریوم مصارف فراوانی از قبیل: دسته گل عروس، که بسیار مورد توجه میهمانان میباشد، به کار میرود.  و حتی در مراسم یادبود، با تزئین خاص خودش از رنگهای بنفش تیره که به اصطلاح  مشکی هم نامیده میشود ، همراه رنگ سفید استفاده فراوانی دارد.

آنتوریوم بومی مناطق گرمسیری و جنگلهای پرباران جنوب آمریکا است. دوره گلدهی آنتوریوم بسیار طولانی است.  و این گیاه از دسته گیاهان همیشه گلدار آپارتمانی محسوب میشود. با رنگهایی از قبیل: نارنجی ، سفید ، سیاه ، قرمز ، صورتی که هر کدام در نوع خود در مراسمات مختلف، کاربردی هستند.

با برگهایی با حالت قلبی شکل و چرمی براق و برخلاف تصور این گیاه بسیار کم توقع است و به دلیل نیاز نوری کم مورد مناسبی برای آپارتمان به شمار میرود. چنانچه برگهای گیاهتان براق نبود، میتوانید با استفاده از آب ولرم و دستمال نرم، گیاه را غبار پاشی کرده زیرا این علائم خبر از خشکی محیط اطراف گیاهتان میدهد.

Anthurium made by sobhgol

نگهداری گل آنتوریوم

این گیاه زیبا در هوایی گرم و مرطوب بهترین رشد ممکن را خواهد داشت و بسیار به هوای سرد حساسیت نشان خواهد داد.

دمای مناسب گل آنتوریوم  دمایی بین 15 تا 28 درجه سانتیگراد خواهد بود. قابل ذکر است که هوای گرم و خشک باعث وقفه در رشد گیاهتان میشود.  آبیاری فراوان ، به خصوص در فصل های بهار و تابستان ضروری است. بهتر است به گیاه در تابستان خشکی ندهید. و خاک را نسبتا مرطوب نگه دارید ولی در زمستان بهتر است که خاک گیاه کاملا خشک شود ، سپس اقدام به آبیاری فرمائید.

گل آنتوریوم غبار پاشی را زیاد دوست دارد و جزیره برای گیاه شما الزامی میباشد. برای رشد بهتر گیاهتان  هر 2هفته یکبار در فصل بهار و تابستان اقدام به کوددهی نمائید.

در صورت گل ندادن در فصل تابستان، میتوانید از تقویت کننده گلدهی استفاده نمائید. خاک مناسب گیاه شما، خاکی سبک با زهکش بالا و خوب میباشد.  با ترکیبی از خاک برگ ، خاک چوب و زغال مناسب است.

گل فروشی آنلاین صبح گل

 

آبیاری گل آنتوریوم

هر یک روز در میان یک مرتبه یا همان هفته ای سه بار در طول فصل گرما،و هفته ای یک مرتبه در فصل زمستان توصیه میشود.

نکاتی که در زمان آبیاری باید رعایت کنید به شرح ذیل میباشد:

الف: آبیاری با آب ولرم انجام شود.

ب: آبیاری با آب دوشب مانده یا جوشیده سرد شده انجام شود.

ج: زمان مناسب برای آبیاری، وقتیست که سطح رویی خاک گلدان کاملا خشک باشد.

د: آبیاری در زمان معتدل بودن هوا توصیه میشود. به طور مثال : نه در گرمای ظهر تابستان، نه در سرمای صبح زمستان.

گل آنتوریوم

Anthurium made by sobhgol

 

رطوبت آنتوریوم

این گیاه جهت حفظ سلامت خود، به محیطی شرجی و رطوبت بالای هوا نیاز دارد. برای تامین رطوبت در زیر گلدانی آن، جزیره بسازید و یا از دستگاه بخور سرد استفاده نمایید. در ضمن در روزهای گرم، روزی یک مرتبه مه پاشی با آب جوشیده سرد شده و دیگر اوقات سال، روزی هفته ای دو مرتبه غبار پاشی توصیه میشود.

لازم به ذکر است مه پاشی زیر تابش مستقیم آفتاب و همچنین در هوای سرد ، به هیچ عنوان توصیه نمیشود ، موجب برگ سوزی و ایجاد لکه های قهوه ای بر  روی برگ ها خواهد شد.

کوددهی مورد نیاز آنتوریوم

گیاهان برای داشتن رشدی مطلوب و سلامت خود، نیاز به مواد غذایی دارند. اما مواد غذایی مد نظر ما برای گیاهان، با آنچه که ما انسانها به عنوان مواد غذایی استفاده میکنیم، بسیار متفاوت است.

گیاهان برای رشد و سلامت خود به برخی عناصر لیش از دیگر مواد احتیاج دارند: عناصر نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، و تا حدودی گوگرد از عناصر مهم و پرمصرف برای گیاهان محسوب میشود ، که در اصطلاح  به آنها ماکرو المنت اطلاق میشود. هر کدام از این مواد نقش به سزایی در پرورش گیاهان خواهند داشت.

علاوه بر ای مواد پر مصرف، گیاهان به عناصر دیگری نیز نیاز حیاتی دارند. آهن ، روی ، کلسیم ، بور. برخی از این عناصر میباشد که در اصطلاح به آنها میکرو المنت گفته میشود.

با پیشرفت علم کودهای کاملی با انواع مختلف ساخته شده، که نیاز گونه های مختلف گیاهان را در شرایط متفاوت تامین میکند.

سازندگان برای پرورش گیاهان آپارتمانی، کودهای مختلفی تولید کرده اند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید.

کود پیشنهادی ما برای این گیاه : کود کامل پتاسیم بالا مانند 12 12 36 که حاوی مقادیر مساوی از عناصر نیتروژن و فسفر و مقدار بالاتری از عنصر پتاسیم است. هر دو هفته یکبار ،به جای یک وعده آبیاری استفاده نمائید.

توصیه ما به شما اینست که “در زمان کوددهی خاک گلدان گل آنتوریوم به طور کامل خشک نشده باشد و خاک به صورت دو نم باشد.”

برای خرید آنتوریوم کلیک کنید

خاک گیاه آنتوریوم

گیاه ما برای سلامت به خاک با زهکش بسیار بالا نیاز دارد برای این منظور شما باید از خاک کاملا سبک استفاده نمائید.

ترکیب خاک ایده آل برای گل آنتوریوم 50% خاک بستر کشت که ترکیبی از خاک جنگل ، کمپوست ، پرلیت ، خاک زغال ، و غیره.

همچنین 50%کوکوپیت و پرلیت به نسبت مساوی میباشد. حتما در زمان تعویض گلدان آنتوریوم از پوکه کشاورزی در انتهای گلدان جهت افزایش زهکش خاک گلدان استفاده نمائید.

نور مورد نیاز گیاه آنتوریوم

این گیاه نسبت به محیط کم نور مقاومت دارد، حتی با نور مصنوعی نیاز نوری خود را تامین میکند.

اما اگر میخواهید گل آنتوریوم سرسبز و رشد مطلوبی داشته باشد، نور متوسط به دور از تابش مستقیم آفتاب توصیه میشود.

در این مقدار نور تا یک و نیم برابر ، به رشد گیاه همچنین تولید پاجوش افزایش میدهد.

بیماری های گل آنتوریوم

ما در بحث بیماریها  درگیاهان با دو مقوله پیشگیری و درمان مواجه هستیم:

پیشگیری به معنی جلوگیری از بروز بیماری و درمان به معنی شناخت و درمان آن میباشد.

ما برای پیشگیری و درمان گیاه ابزارهای متفاوتی داریم:  طبیعی ، ارگانیک ، شیمیایی و حتی بیولوژیک از این قبیل ابزارها هستند.

 

طبیعی

استفاده از مواد طبیعی وحتی موادی که داخل منزل داریم. از قبیل: تفاله قهوه، تنباکو، پوست تخم مرغ ، جوشانده برگ، برخی از گیاهان از قبیل پاپیتال

فیزیکی

ما در فضایی محدود و در تعدادی اندک در مبارزه با برخی از آفات میتوانیم با آنها مبارزه فیزیکی نماییم. مانند: استفاده از فشار آب ، پنبه آغشته به الکل یا مایع ظرفشویی یا حتی یک گوش پاک کن ساده.

شیمیایی

در بیشتر موارد مخصوصا در تعداد زیاد گیاهان، ما مجبور به راههای مبارزه شیمیایی با گیاهان هستیم.  انواع سموم کشاورزی از این قبیلند.

بیولوژیک

مبارزه بیولوژیک به معنی استفاده از یک سری جانداران مفید بر علیه آفات میباشد. زنبورها ، کفشدوزک ها و پروانه ها از قبیل  حشرات مفید هستند. که ما غالبا از مواد شیمیایی استفاده میکنیم. که دستور کلی آن به شرح ذیل است:

خرید آنتوریم

بیماریهای گل آنتوریوم

جهت پیشگیری از بیماریهای شایع این گل آنتوریوم به صورت ذیل اقدام فرمایید:

الف: محلول پاشی با محلول آب و سم دیازینون هر یک ماه یکبار. مخصوصا در فصل بهار و تابستان جهت مبارزه با آفات لازم است.

ب: محلول پاشی با محلول آب و سم مانکوزب هر دوماه یکبار. جهت پیشگیری از بیماریهای قارچی توصیه میشود.

ج: آبیاری با محلول آب و سم بنومیل هر شش ماه یک مرتبه. خصوصا در زمان تعویض خاک گلدان، جهت پیشگیری از بیماریهای ریشه و ساقه گیاه نیاز است.

زرد شدن برگ

زرد شدن برگ ها در گل آنتوریوم ، نشانه زیاده روی در میزان آبیاری ، همچنین کمبود مواد غذایی دریافتی گیاه می باشد.

رنگ پریدگی

کمبود آهن و همچنین نور کم باعث ایجاد رنگ پریدگی در گل آنتوریوم شما خواهد شد. مقدار نور دریافتی را افزایش دهید و از مکمل آهن استفاده کنید.

سوختگی نوک برگها

کلر و مواد افزودنی موجود در آب لوله کشی موجب سوختگی نوک برگها میشود. از آب جوشیده سرد شده جهت آبیاری استفاده نمایید. همچنین گرمای هوا و عدم مه پاشی به موقع نیز باعث بروز سوختگی نوک برگها میشود.

لکه های قهوه ای

تابش مستقیم نور آفتاب موجب ایحاد لکه های قهوه ای بر روی برگ گیاهتان میشود. از تابش نور مستقیم بر روی برگهای گل آنتوریوم بپرهیزید و گیاه را در جای سایه قرار دهید.

لکه های قهوه ای حاشیه برگ

اگر لکه های قهوه ای بر روی حاشیه برگ گل آنتوریوم ایجاد شود، نشان دهنده خشکی هوای محیط نگهداری گیاه است. پس در تامین رطوبت برای گیاهتان بیشتر کوشا باشید.

دیدگاه ها 0

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید